Archive for November, 2006

Techno med vinyl-lyd

| November 23rd, 2006

mikkel_meyer_web

Politiken

Den fornemme fusion af beats fra en laptop og jazz fra vinylsamlingen er imødekommende og vedkommende på Mikkel Meyers ‘Responge’.

23. nov 2006 kl. 12:45

Ditte Giese Af Ditte Giese

Kan man lave techno med vinyl-lyd? Umiddelbart lyder det som en selvmodsigelse, men der sker noget virkelig interessant på Mikkel Meyers nye plade, hvor han gør forsøget. EP’en er andet kapitel i ’Oil on Aluminum’-trilogien fra det lille tomandspladeselskab Statler & Waldorf (opkaldt efter de to sure mænd fra Muppet showet).

Ideen er at få forskellige danske laptopmusikere til at køre genren techno gennem en vridemaskine. Og det skal jeg love for, at den er kommet med Meyers bidrag. Mikkel Meyer er laptopmusiker og producer med forkærlighed for lydeksperimenter og avantgarde elektronisk musik.

På ’Responge’ har han fundet jazzen frem fra vinylsamlingen og fusioneret den med techno. Fordi Meyer slår på de to genrers fælles fodslag som gentagelse, loops og temposkift, fusionerer de to musikretninger fornemt. Pladens forløb kører ligesom en god bytur:

Vi starter helt oppe i gear med pumpende techno og energi, bevæger os over i den mere sludrende tilstand af velvære og hygge og ender med melankolsk dubjazz – som når man kommer ud fra et værtshus klokken fem om morgenen og overvældes af træthed og hjemve.

Meyer formår at tilsætte den ofte kolde, livløse techno en blød og menneskelig side med de håndspillede instrumenter og en masse knas og kras fra diverse teknologiske 80’er apparater. Det er loop på loop, og det er overvældende imødekommende og vedkommende. Og så passer EP-formatet perfekt til dette engangseksperiment, fordi man aldrig når at køre træt.

| November 23rd, 2006

MikkelModulererMarius
Lyd+Litteratur 5, 23 nov. kl. 19.30 Musikcafeen, Århus
http://www.lips.dk

| November 18th, 2006

MikkelModulererMarius
Lyd+Litteratur 5, 18 nov. kl. 19.00 Viborgs Nye Teater, Viborg
http://www.lips.dk

| November 16th, 2006

Mikkel Meyer
Record Release at Wascator, Refsnæsgade 32-34
2200 København N, 16. november kl. 20.00
http://www.statler-waldorf.dk

| November 14th, 2006

Ugorskij & Meyer
Labtop & Guitar spiller tråd og healende beats, nu med VJ Obscura på visuals, 14. nov kl. 17.00 – 22.00 Trinitatis Kirke, København